”Mitä pikemmin imetyspulmiin saa apua, sen vähemmän niistä tulee ongelmia” 

Imetyksen onnistumiseen vaikuttaa moni asia. Tyypillistä on,  että hankaluuksien lumipalloefekti tuo mukanaan  lisähankaluuksia. Siksi on parempi hakea pian apua kuin  myöhemmin. 

Usein kierre lähtee jo synnytyksestä, jossa on tapahtunut  asioita, jotka hidastavat/vähentävät äidin maidontuotantoa  ja/tai vauvan imemishaluja. 

Jos synnytyksessäsi et ole saanut nauttia täyttä annosta omia  oksitosiini-hormonitasoja, niin on monia keinoja sitä lisätä.  

Vauvan ihokontaktissa pitäminen on yksi tärkeimmistä, joka  nostaa sekä äidin että vauvan mielihyvä ja  rauhoittumishormoneja ja laskee stressihormoneja. 

Joskus ongelma on pieni, mutta kasvava. Hyvin yleinen vaiva  on ei-paras mahdollinen imemisasento, jonka seurauksena  rinnanpäät voi mennä rikki, vauva ei kasva ja maidontuotto  vähenee. Vaiva voi olla vauvan tiukka kielijänne, joka  vaikeuttaa rinnan suussa imemistä ja tehokasta maidon  nostatusta.  

On hyvä nähdä imetystilanne, jotta voi katsoa, mikä pieni asia  korjataan/tehdään toisin ja sitten hitain askelin tehdään  muutoksia. Yleensä yksi kotikäyntikerta riittää ja loput voidaan  jutella puhelimessa.

Lisätietoja